I kogebogen er der en opskrift på pandekager, der bare sidder lige i skabet.
Jeg har efterhånden prøvet end del opskrifter, men den her passer til mit temperament. De er søde, bløde og virkelig lækre.
Her kommer opskriften:
PANDEKAGER
1-2 æg afhængig af størrelsen
6 dl letmælk (bogen er fra 1965 og der brugte man nok sødmælk. Hvis du bruger minimælk skal du bruge enten mere mel, eller nedjustere mælkemængden til omkring 5 dl, ellers bliver dejen for tynd)
250 g mel
1 spsk sukker (eller lidt ekstra efter smag og behag)
½ tsk salt
30-60 g smør til panden
Pisk æg og mælk sammen. Pisk de tørre ingredienser i, og stil dejen i køleskabet i ca. 30 min.
Smelt smør og put i dejen, når den har været i køleskabet. Så behøver du ikke putte smør på panden mellem hver pandekage.
TIP:
- Put en ½-1 tsk. kardemommepulver i dejen sammen med melet. Det giver en anderledes, men god smag.
- Udelad sukkeret, og du har den perfekte opskrift på madpandekager. Fyld dem med oksekød, peberfrugt og chilibønner/bønnemix, gratiner i ovnen med ost, og server med en sprød grøn salat. Mums!
Velkommen tilbage til blogland, de her skal helt sikkert prøves af! Jeg er FAN af pandekager!
SvarSletMe too.
SletGlæder mig til at høre om resultatet :-)